Begeleiding bijzondere dieren

Ook haasachtigen zoals konijnen, knaagdieren zoals cavia’s en ratten, vogels zoals papegaaien en parkieten ontmoet ik regelmatig. Deze dieren verdienen net zoveel liefde en aandacht als de katten en honden. Ook deze dieren hebben baat bij de juiste verzorging en benadering.

‘Problemen’ zoals bijten, extreme angst voor mensen of andere huisdieren, ziekten die moeilijk op te lossen zijn ontstaan vaak door onjuiste verzorging. Dit is uiteraard niet bewust door de mensen ‘verkeerd’ gedaan maar vaak onwetendheid. Gebrek aan ruimte, het niet optimaal kunnen uitvoeren van de primaire levensbehoeften of het gemis van soortgenoten kunnen zorgen voor stress. En een reactie van stress is het vechten/vluchten/bevriezen.

Als er mensen bellen voor hun bijzondere dier, dan bezoek ik de dieren in hun eigen omgeving. Omgevingsinvloeden hebben een enorme invloed op het algeheel welbevinden. Met tips voor het verbeteren van die omgeving, het leren contact te maken om een niet bedreigende manier en het toepassen van TTouch® training, kunnen we de dieren snel helpen.

Deze dieren reageren allemaal heel goed op deze manier van werken, ze zijn allemaal heel sensitief. Dit mede omdat het prooidieren zijn en omdat de meeste niet gewend zijn aan aanrakingen. Dit maakt het vaak tot een succes.

Heeft u een bijzonder dier die wel wat hulp kan gebruiken en staat u open voor een blijvende verbetering van het welzijn van uw huisgenoot? dan kom ik graag bij u langs. 

Kosten intake:
intakegesprek, tips voor het optimaliseren van de leefomgeving, TTouch® sessie en verslag
€ 45,-

Kosten vervolg:
evaluatie, TTouch
® sessie en verslag

€ 30,-