Hondenschool

Maar dan even anders……… NIEUW CONCEPT

Omdat ik ervan uitga dat elke hond een individu betreft, evenals een unieke samenstelling van mens/hond, ben ik van mening dat een enkele 10 weekse basiscursus met een grotere groep honden en allemaal dezelfde opdrachten niet voor iedereen zal werken. Gelukkig zie je dit niet meer zo heel veel. Wat ik wel ‘mis’ is de uitleg hoe honden denken, hoe honden leren en waarom honden dingen anders doen dan wij.

Mijn voorkeur gaat uit naar het creëren van een ‘perfecte’ mens-hond relatie, waarin we elkaar ECHT begrijpen en we rekening houden met de behoeften van zowel mens als hond.

Elke hond leert anders, in een ander tempo en elke hond heeft zijn eigen motivaties om iets wel of niet te doen. Ook elk mens leert ander en voelt zich ergens anders prettig bij.

Prikkels vanuit de omgeving, de manier van handling en onderling vertrouwen hebben heel veel invloed op het functioneren van de hond.

Omdat het wandelen met de hond minimaal 3x per dag gedaan wordt en veel mensen aangeven hier moeilijkheden mee te hebben, heb ik concept speciaal voor dit thema opgezet:

Ik geef 3-urige cursussen (een ochtendgroep en een middaggroep) met maximaal 4 personen met hun hond per keer. Met theorie en praktijk afgewisseld waarin de details uitgelegd worden zodat we ook allemaal goed begrijpen waarom een hond ‘zo’ doet en zodat we het ons allen gemakkelijker kunnen maken om aan te passen en succesvol te kunnen zijn. We gaan d.m.v. oefeningen zelf ervaren hoe contact via een lijn werkt en wat het verschil is tussen spanning en ontspanning. Er komen foto’s en filmpjes voorbij en er is genoeg materiaal beschikbaar om van alles mee te oefenen. Uiteraard na uitleg en met ondersteuning.

De cursus: ‘Happy to walk together’ is geschikt voor iedereen die meer wil weten over

– waarom trekt een hond aan de lijn
– halsbanden/tuigen/lijnen keuzes en opties
– verschillende manieren om te wandelen
– welke omgevingsfactoren kunnen een bepaalde reactie opwekken/uiting geven
– de invloed van ons mensen bij het verloop van de wandeling
– ‘create the right picture’
– de directe verbinding tussen lichaamshouding en gedrag
– oefeningen om de algehele bewustwording van het eigen lichaam te vergroten
– wat betekent ‘balans’ en wat zegt dat

Voor pups die dit nog moeten leren, voor honden die aan de lijn trekken, voor honden die uitvallen aan de lijn en ieder ander die interesse heeft in deze materie.

Vanwege de kleine groepjes heb ik optimaal de tijd om ieder van jullie de verschillende opties te laten proberen en een goed advies te geven. Zodat wandelen voor iedereen een feest is/wordt!

Kosten: € 60,- per combinatie

Locaties:

  • Dogcenter, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk
  • Rijhal Aalten, Tammeldijk 2, 7122 LK Aalten

Tijden: ochtendgroep: 10.00-13.00uur middaggroep: 14.00-17.00uur

Trainingen worden doorgaans gegeven op zaterdagen, bij boeking op locatie voor door jullie zelf samengestelde groepen zijn andere data en tijden in overleg mogelijk.

Het is ook mogelijk om mij naar jullie thuis of naar jullie vereniging te laten komen, omdat sommige honden op bekend terrein beter functioneren en makkelijker kunnen leren. Ik kom dan met beamer en tassen vol hulpmiddelen en materialen gewoon naar jullie toe!

LET OP! Beperkt plek

Beschikbare data:

ER ZIJN NOG GEEN DATA BEKEND

Schrijf je vandaag nog in!