‘Hondenweetjes’

Laten we eens beginnen met de basis. Niet alleen de kennis over ‘de hond’ maar ook over het algeheel welzijn, hun denken, hun taal en hun behoeften.

In mijn dierenwelzijnspraktijk ontvang ik regelmatig mensen met moeilijkheden met of rondom de hond. Veel van de ‘(gezondheids)problemen’ ontstaan door het verkeerd begrijpen van onze huisgenoot. Door bijvoorbeeld opbouwende spanning vanwege prikkels uit de omgeving, de misschien minder ideale thuissituatie of het niet kunnen uitvoeren van hun primaire levensbehoeften.

Door het organiseren van 2 informatie ochtenden wil ik iedereen die het leuk vindt, die misschien een nieuwe hond/pup aanschaft of die zelf het individu beter wil leren kennen, de kans geven om nieuwe informatie op te doen. Voorbeelden aan het hand van video’s en foto’s met voldoende uitleg om thuis uw eigen hond te kunnen observeren, de thuissituatie te optimaliseren en zo mogelijke ‘problemen’ voor te zijn en een betere band op te kunnen bouwen met uw geliefde viervoeter.

De ochtenden bevatten de volgende thema’s:

 • STRESS BIJ HONDEN
  wat is stress, wat zijn stressuitingen, waardoor ontstaat stress en wat is de invloed van stress op de lichamelijke gezondheid van de hond
 • DE TAAL VAN DE HOND- KALMERENDE SIGNALEN
  honden communiceren de hele dag door. Op een subtiele manier. Naar elkaar toe en zeker ook naar ons. Vanavond laat ik jullie kennismaken met deze taal, laat ik verschillende uitingen daarvan zien en vertel ik wanneer honden dit kunnen gebruiken
 • DE INVLOED VAN DE OMGEVING OP HET FUNCTIONEREN VAN DE HOND
  De omgeving is erg belangrijk voor een hond. Deze dieren hebben een enorm aanpassingsvermogen maar er zijn natuurlijk grenzen. We gaan in op invloed van o.a. WIJ als mensen, de voeding, de beweging, slapen en rusten, sport, regels?? en natuurlijk de dagelijkse wandelingen
 • ALGEHEEL WELZIJN ZELF VERBETEREN
  Ik laat u zien hoe het lichaam werkt, waar wij zelf invloed op hebben, hoe we honden met een aantal simpele oefeningen zelfverzekerder kunnen maken, stress kunnen laten afbouwen en een betere band met ons kunnen opbouwen


Locatie

Tijd: 

Kosten: € 25,- p/p PER AVOND incl. koffie/thee en lekkers. Gratis parkeren. De informatieavond kan doorgaan bij minimaal 10 deelnemers. 

 Datum: ER ZIJN NOG GEEN DATA GEPLAND

 


Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor lezingen & workshops zijn hier na te lezen en kunnen desgewenst aan u toegestuurd worden.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden All Individuals

Na ontvangst van uw ingevulde en ondertekende inschrijfformulier voor de TTouch workshop volgt voorlopige plaatsing op de deelnemerslijst. Deze wordt omgezet in een definitieve plaatsing zodra het verschuldigde cursusbedrag is ontvangen. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst van betaling.

Annulering door All Individuals

Bij onvoldoende inschrijvingen of overmacht behoudt All Individuals zich het recht voor de workshop te annuleren. Het eventueel betaalde cursusgeld wordt in dat geval volledig gerestitueerd.

Annulering door cursist

Wie door omstandigheden verhinderd is deel te nemen aan de workshop waarvoor is ingeschreven, dient dat schriftelijk kenbaar te maken.

Kosteloos annuleren is niet mogelijk. Er worden altijd €25- administratiekosten in rekening gebracht.
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de workshop ben u de helft van het cursusgeld verschuldigd. Bij annulering tot 2 weken voor aanvang ben u 75% van het cursusgeld verschuldigd. Bij annulering binnen 1 week voor aanvang van de workshop of bij afwezigheid zonder tijdige annulering bent u het volledige cursusgeld verschuldigd.

Deelname aan de workshop geschiedt volledig op eigen risico