Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop Dog Detectives Freework – EERST DE OCHTENDWORKSHOP VOL

13 oktober 2019 @ 14:00 - 17:00

€35

Speurneuzen opgelet!

Wil jij leren met én van jouw hond? En van andere honden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jij de mens met hond of met interesse in honden.

Wij lanceren een prachtig concept in Nederland genaamd: Dog Detectives FreeWork. Sarah Fisher, onder andere bekend van het BBC programma Nightmare Pets SOS, haar kennis over diergedrag in relatie tot lichaamsgebruik en het Tellington TTouch®UK Opleidingscentrum Tilley Farm, combineert hierin haar kennis.  Met haar goedkeuring halen wij dit concept naar Nederland. Dog Detectives FreeWork zorgt voor geweldige eigenaren die hun hond echt begrijpen. Dit omdat er geen verwachtingen kleven aan hetgeen de hond moet doen. Hierdoor kan ieder individu succesvol zijn.
Met Dog Detectives FreeWork mogen honden vrij werken. Ze ontdekken het parcours op eigen-wijze. Hierdoor leren wij mensen waartoe een hond in staat is ZONDER invloed van de mens. De hond leert zelf en wij leren van de hond. Hoe? Doordat de hond een eigen route volgt en daarin succesvol is, kan deze groeien in zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en daardoor kunnen zelfs angsten worden overwonnen. En wij mensen leren in 1instantie vooral van het observeren van de hond.

Wij nodigen jullie uit om je te laten verrassen door je eigen hond. Als een echte Sherlock Holmes ga je ontdekken wat de specifieke lichaamshouding en de daarbij behorende gedragingen zijn van jouw eigen en andere honden. Observeren kun je leren! Het stelt je in staat om de hond beter te leren kennen en veranderingen sneller waar te kunnen nemen. Als er op dit moment ‘problemen’ zijn kunnen deze zelf gemakkelijker opgelost worden. Namelijk door ze ook thuis dit FreeWork te geven. Dit stelt geen hoge eisen aan materialen. Vaak heb je de benodigdheden al in huis.

FreeWork ondersteunt een groot scala aan honden met uiteenlopende gedragingen. Van angstige honden tot honden die hyperactief of overactief zijn. Van verlegen honden tot oudere honden. En alles wat daartussen zit. Dit omdat we oneindig kunnen uitbreiden binnen het concept.  Hebben we het bewegingspatroon in beeld? Dan kom jij als eigenaar weer meer in beeld. Dan kunnen we spelelementen  toevoegen zoals de ‘Counting’  de ‘Bucket’ game.

Onze workshops zijn toegankelijk voor iedereen die wil leren observeren en wil leren zien, hoe een hond zelf kan groeien. Door simpelweg in alle rust in beweging te zijn. Eigen keuzes te maken en hierdoor mentaal en fysiek te groeien. Wie wil dat nu niet?

Lijkt het allemaal nu nog wat vaag? Geen punt! Gewoon beginnen. Met onze begeleiding wordt jij de Sherlock Holmes van jouw hond. Kom erbij en neem alles onder de loep op zoek naar de antwoorden die jij nog mist. Wij helpen jou en je hond graag verder!

Wij organiseren workshops van 3 uur met maximaal 5 hondjes per keer. Het aantal personen zonder hond is 10. Honden werken om de beurt alleen in een veilige prikkelarme ruimte en ontmoeten dus geen andere honden. Ook honden die moeite hebben met andere honden kunnen deelnemen aan deze dag. De sessies per hond duren maximaal 15 minuten per keer en elke hond komt in ieder geval 2x aan de beurt, met pauzes ertussen. Dit is nodig omdat honden steeds leren zodra ze in de ruimte zijn en ze tijd nodig hebben om de nieuwe informatie rustig te verwerken. Voor ons mensen is het leuk en leerzaam om te zien wat de verschillen zijn tussen de eerste en de tweede sessie en tussen de verschillende honden

Er zijn twee belangrijke punten van aandacht:

~ de hond moet rustig in de auto of andere ruimte kunnen wachten als deze niet in het FreeWork zit

~ het is belangrijk dat als de hond een speciaal dieet heeft, de eigenaar zelf voertjes én vlees (smeerbaar zachtvoer) meebrengt.

Data en tijden

Zondag 13-10-2019 van 10.00-13.00uur

Zondag 13-10-2019 van 14.00-17.00uur

Locatie

Mariënvelde – De BMV Mariënvelde, Waalderweg 7, 7263 RX Mariënvelde

Prijzen

Deelname met hond € 35,- per persoon

Deelname zonder hond € 25,00 per persoon

Dit is incl. koffie/thee en gratis parkeren

De workshop  kan doorgaan bij minimaal 5 deelnemers

 

Klik hier voor het inschrijfformulier

Workshop Dog Detectives Freework – EERST DE OCHTENDWORKSHOP VOL

Gegevens

Datum:
13 oktober 2019
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€35
Evenement Categorie:
Website:
http://allindividuals.nl/dog-detective-freework/

Organisator

All Individuals
Website:
www.allindividuals.nl

Locatie

De BMV Mariënvelde
Waalderweg 7
Mariënvelde, Gelderland 7263 RX Nederland
+ Google Maps
Website:
marienveldsbelang.nl