Over mij, Shelley

Met veel passie en bewondering, voer ik mijn werkzaamheden uit. Dieren kunnen ons zo vreselijk veel leren! Elke dag een nieuw leermoment, elke dag een reden om er weer volledig voor te gaan. Tijdens mijn jarenlange werkzaamheden met mijn uitlaatservice maar zeker ook bij de trainingen die ik geef, wil ik met mijn enthousiasme, mensen laten zien wat dieren allemaal kunnen, waar ze toe in staat zijn, hoe ze communiceren en wat ze nodig hebben voor een gezond en gelukkig leven, samen met ons mensen. Ik wil mensen een goede band op laten bouwen met hun (huis)dier, leren waar bij ieder individu de grenzen liggen en hoe wij de dieren (en onszelf) zelfbewuster kunnen maken, letterlijk met vier poten op de grond laten staan, leren denken voordat ze iets doen en daardoor een zo stressvrij mogelijk leven laten leiden. Zonder dwang en zonder oneindige oefeningen.

Door mijn medische achtergrond, mijn overmatige interesse in het fenomeen ‘stress’, mijn liefde voor dieren en de gave om te zien wat ze vooral wel kunnen i.p.v wat ze niet kunnen, kan ik mijn klanten vaak goed helpen.

Ik ben paraveterinair, docente Paraveterinair Dierenartsassistente en ik ben gecertificeerd coach (voor individuele trainingen op mijn werklocatie of bij mensen thuis) en practitioner (P1) (voor het geven van lezingen/demonstraties en workshops) en hondentrainer. Ik ben in het bezit van verschillende diploma’s en certificaten omtrent ‘hondengedrag’, ‘kattengedrag’, ‘verzorging van konijnen en cavia’s‘, ’medische voeding voor honden en katten’ en ‘brok vs. vers vlees voeding’. Daarnaast zet ik me in als bestuurslid van de Tellington TTouch Beroepsvereniging Nederland/België en begeleid ik studenten van het Tellington TTouch trainingscentrum Nederland.

Ik geef de zeer gedetailleerde hondencursussen ‘Happy to walk together’ en ‘ Trust & Understanding’, daarnaast zal ik in 2018 als eerste in Nederland, de geheel nieuwe trainingsmethode Dog Detective Freework introduceren en uitdragen samen met collega Ellen Angelino. Voor meer informatie kun je klikken op de button ‘hondenschool & dierenwelzijnspraktijk’

Ik werk samen met verschillende bedrijven en organisaties om zo al onze krachten samen te bundelen en zoveel mogelijk dieren en hun mensen te kunnen ondersteunen. Vooral de honden en kattenvoeding ‘ANIfit’ heeft mijn bovengemiddelde interesse gewekt. Dit is een voeding waar ik 100% achter sta. Het is biologisch, de dieren zijn goed verzorgd en wat bijzonder is van deze vleesvoeding in blik is dat het compleet is en dat er geen enkele kunstmatige stof aan te pas komt. Wil je hier meer over weten, klik dan op de button ‘AnitFit voeding’

In mijn ‘vrije tijd’ doe ik veel aan dierenfotografie in de vorm van fotoshoots voor klanten en verkoop ik werken van wilde dieren via werkaandemuur.nl en Oypo. (zie ook Flickr account). Klik voor informatie over de fotografie op de button ‘dierenfotografie’

Maar bovenal geniet ik van onze eigen beestjes. We hebben twee honden, een kat, zeven hennen, een haan, vier muskuseenden en twee minivarkens. Onze uitdaging is om deze dieren zo vrij mogelijk te laten leven zodat ze zo goed mogelijk hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Een bomvol leven vol lieftallige metgezellen.

Wil je mij en mijn werkzaamheden beter leren kennen? Lees de columns of volg me op Facebook en Instagram

Groetjes en misschien tot ziens,

Shelley